Nieuws van Bewust Bewind: maart 2016

Het jaar 2016 is al een tijd van start en ook Bewust Bewind heeft goede plannen voor dit jaar. Bewust Bewind probeert haar dienstverlening continue te waarborgen. Om onze cliënten nog beter te ondersteunen wil Bewust Bewind dit jaar haar cliënten de mogelijkheid geven om ook online, dus direct zicht te laten hebben in hun inkomsten en betalingen.  Op die manier houdt de cliënt zicht op wat er speelt en is er transparantie. Bewust Bewind doet dit door alle cliëntgegevens in te voeren in een online systeem. Zijn uw gegevens ingevoerd, dan ontvangt u van ons een persoonlijke inlogcode. Het invoeren van alle cliëntgegevens zal wat tijd in beslag nemen. Het kan daarom zo zijn dat u voorlopig geen code ontvangt.

Wat gaat er nog meer veranderen in 2016?

Elk jaar veranderen de bewindvoerderskosten. De bewindvoerderskosten worden vastgesteld door de Minister en is een vast bedrag per maand. Uw bewindvoerder zorgt ervoor dat deze kosten betaald worden en indien mogelijk ontvangt u hiervoor bijzondere bijstand (= subsidie van de gemeente waarin u woont).

Sinds 1 januari 2015 is er de Wet wijziging Curatele, beschermingsbewind en mentorschap. Dit houdt voor bewindvoerders in dat zij in 2016 aan kwaliteitseisen moeten voldoen. De belangrijkste kwaliteitseis is dat een bewindvoerder minimaal een HBO-opleiding heeft. Als cliënt van Bewust Bewind hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Uw bewindvoerder beschikt over de juiste opleidingen.

Pasen

Aan het einde van de maand maart is het Pasen: zondag 27 en maandag 28 maart 2016. Bewust Bewind is beide paasdagen gesloten. Houdt u hier rekening mee. In het geval van spoed, kunt u altijd de voicemail van het kantoor inspreken of een mail versturen.

Weet u niks leuks te doen met Pasen? Kijkt u eens op internet wat er bij u in de buurt te doen is. Vaak is er genoeg te doen (gratis/voor weinig geld).

Telefonisch spreekuur voor cliënten

Bewust Bewind heeft elke maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur telefonisch spreekuur. Tijdens dit spreekuur mag u ons met allerlei vragen bellen. Belt u ons buiten het spreekuur, dan is de kans groot dat we niet direct aan u vraag kunnen voldoen. Naast het telefonisch spreekuur kunt u uw vraag ook altijd stellen via de mail.